Huize Ashiana 2012

 

Verslag Grote Verwendag Huize Ashiana

De verwendag  heeft  plaatsgevonden op 27 november 2012. De foundation ABWF heeft voor eten en drinken gezorgd voor totaal 550 personen. Huize Ashiana heeft momenteel 320 hulp-behoevende bejaarden waarvan 120 personen bed-legerig zijn. Daarnaast heeft de stichting ook al het personeel dat wel aanwezig was , waaronder de administratie, verplegend personeel en tuin-personeel, erbij betrokken.

Drie dagen voor de Verwendag vond er plotseling een 100% staking plaats van alle dienstdoende personeel. Er is met man en macht gewerkt aan het oproepen van vrijwilligers via de social media en dat heeft grandioos gewerkt.

Het grote Glenn Weisz Orkest dat op dat moment in Suriname aanwezig was in verband met de muzikale begeleiding  van de afscheidsshow van de Surinaamse Master de heer Max Nijman, heeft zich samen met alle  grootheden in de  muziekwereld, ingezet, om ook voor de bewoners van Huize Ashiana, het totale muzikale deel  geheel  vrijwillig te verzorgen.

Er zijn ter plaatse nog diverse sponsoren gezocht en gevonden om tesamen een niet te evenaren Verwendag op poten te zetten.  Iedereen deed mee.  Echter,  CARLINE, heeft  alle resterende onkosten op zich genomen en is daardoor onze grootste sponsor geweest.

Grote hulde aan alle sponsoren en in het bijzonder aan CarLine zelf ook aanwezig waren en meegeholpen hebben om onze bejaarden te vervoeren en te helpen.

Iedereen heeft zich belangenloos ingezet en was emotioneel geraakt. Een ieder heeft zich met grote overtuigingskracht ingezet en het resultaat mag er zijn! Deze dag is niet te evenaren.

DvD te koop

Er is een dubbel DvD gemaakt van deze verwendag. De Dubbel DvD is te koop voor € 15,= en komt geheel ten goede van het goede doel. Voor onze nieuwe uitdaging in 2014/2015.

Pers:

Er is nog nooit zoveel pers aanwezig geweest. Alle lokale kranten en TV alsmede radiozenders waren getuige van de happening.  De heer Junker, secretaris,  en ikzelf, oprichtster van de stichting, hebben ook een interview op de Surinaamse televisie gegeven. U kunt alles terugkijken op de website https://www.abetter-world.com

Effecten van de publiciteit

Door deze positieve actie is Huize Ashiana in het vizier van velen gekomen. Dit heeft o.a. geresulteerd is het feit dat een bewoner in Suriname een bedrag van 40.000,= srd ofwel € 10.000,= geschonken heeft aan dit tehuis, om nieuwe bedden aan te schaffen.

Ik heb vernomen dat meerdere mensen gewoon een bezoekje brengen aan de bewoners en af en toe ook iets lekkers meenemen voor hun.

Voorburg,  augustus  2014.

A Better World Foundation

Een stichting die zich inzet om mensen te ondersteunen die in een zwakke sociaal-economische positie verkeren.

Het Bestuur van ABWF heeft besloten om als eerste grote actie van haar stichting, de bewoners van huize Ashiana te Paramaribo – Republiek Suriname, een onvergetelijke dag te bezorgen.

Huize Ashiana, een bejaardentehuis waar de bewoners variëren in de leeftijdscategorie 60 – 103 jaar, bestaat uit 320 bewoners, waarvan er 120 bed-legerig zijn. Dit tehuis wordt met kunst en vliegwerk draaiende gehouden. Grotendeels geen optimale situatie, reden waarom na grondig onderzoek, gekozen is om iets speciaals te doen voor de bewoners van dit tehuis.

Op 27 november 2012 was het zover. De bewoners hebben kunnen genieten van de lekkerste gerechten uit de traditionele authentieke Surinaamse keuken met als drank de welbekende Surinaamse frisdrank in de beroemde “pet-flessen”. Er is ook voor diabetisch en niet diabetische drank gezorgd.

Als grote verrassing werd de muzikale omlijsting verzorgd door het GlennWeisz Orkest, bestaande uit 11 muzikanten. Alle grootheden uit de Surinaamse muziekwereld, te weten, Max Nijman, Louis Windzak, Oscar Harris, The Jaffo Gate Quartet, Erwin Bouterse en Alfons Wielingen hebben de bewoners toegezongen onder begeleiding van het GlennWeisz Orkest. Ook Annemarie Sanches en The Singing Twins deden mee. Door de nostalgische muziek konden de “oudjes” herinneringen ophalen uit die mooie tijd van “vroeger”. Niemand minder dan mr Hit himself, (Henk van Vliet) was de ceremony meester.

Met grote dank aan al mijn sponsoren en iedereen die zich ingezet heeft om deze dag te kunnen realiseren, zeg ik uit de grond van mijn hart: dank u, dank u, dank u!

Wij nemen u graag mee terug naar die onvergetelijke dag voor onze “oudjes”, 27 november 2012. Deze dag heb ik opgedragen aan mijn moeder, oma Jos Görlitz, die op 96 jarige leeftijd op 19 juli 2012 is gaan rusten.

Een korte video van het feestelijke gebeuren.

 

Bekijk ook de foto’s.